Cât de des trebuie schimbat tamponul?

Tamponul intern trebuie schimbat când s-a umplut, însă nu purta acelaşi tampon mai mult de 8 ore. În funcţie de flux, poţi decide cât de des vei schimba tamponul. Nu uita, însă, să alegi varianta cu cea mai redusă capacitate de absorbţie pentru fluxul tău menstrual.

Pentru primele zile, în care sângerarea este mai abundentă, probabil că va trebui schimbat la fiecare 3 până la 6 ore. Pentru zilele cu flux mai redus, către finalul menstruaţiei, poţi folosi un tampon mai mic şi îl poţi schimba la fiecare 6-8 ore. Nu schimba tamponul după mai mult de 8 ore.

Dacă nu ştii sigur dacă tamponul trebuie sau nu schimbat, trage uşor de fir. Dacă tamponul se mişcă oricât de puţin, schimbă-l. Dacă nu, este posibil să fie prea repede (dacă nu au trecut încă 8 ore). Dacă observi că tamponul nu este complet saturat, deşi au trecut 8 ore, optează pentru un produs cu o capacitate de absorbţie mai mică.

Tampoanele interne pot fi utilizate şi noaptea. Nu trebuie decât să introduci un tampon nou înainte de culcare şi să îl scoţi la trezire.