Sfaturi despre cum să te simţi bine

Imagine cu două tinere care ţin câte o felie de pepene. Imaginea ilustrează cum sfaturile pentru a te simţi mai bine şi a te bucura de activităţile care îţi fac plăcere în timpul menstruaţiei.

Ai schimbări de dispoziţie sau eşti obosită? Durerea de cap, sensibilitatea sânilor şi durere în abdomenul inferior îţi sună familiar? Nu-ţi face griji! Milioane de doamne şi domnişoare se confruntă cu aceste probleme cu câteva zile înainte de menstruaţie. Iată câteva sfaturi care te ajută să scapi de aceste simptome premenstruale! Te poţi bucura de activităţile tale preferate chiar şi în acele zile!

Iată principalele noastre sfaturi despre cum să te simţiţi bine – în timpul menstruaţiei şi în fiecare zi a lunii:

1. Bea multă apă! Unele simptome premenstruale sunt cauzate de retenţia de apă. Deşi ar putea părea exact invers, consumul de apă ajută la reducerea retenţiei de apă şi a balonării. De asemenea, apa ajută la eliminarea toxinelor din organism. Face minuni şi este atât de uşor: chiar dacă eşti în mişcare poţi lua cu tine o sticlă mică cu apă.

2. Descoperă puterea fructelor şi legumelor cu conţinut mare de apă. De exemplu, pepenele sau castravetele te ajută să îţi menţii hidratarea şi au un efect pozitiv asupra corpului tău.

3. Răsfaţă-te cu alimente cu conţinut ridicat de magneziu şi vitamina E. De exemplu, bananele au un conţinut ridicat de magneziu, caisele uscate sunt o sursă excelentă de vitamina E, iar avocado este o sursă excelentă pentru ambele!

4. Atenţia la sare, zahăr, cafea şi ceai negru! O dietă echilibrată – fără zahăr sau sare în exces – îţi oferă energia de care ai nevoie şi reduce şi retenţia de apă. De asemenea, încearcă să stai departe de cafea şi ceai negru. Da, este important să bei şi să te menţii hidratată! Dar aceste produse încurajează retenţia de apă din organism.

5. Fă mişcare! Nu trebuie să te forţezi, dar puţină mişcare în aer liber, cum ar fi o plimbare pe jos sau cu bicicleta, înotul, fac adesea minuni. Mişcarea te poate face să te simţi mai bine pentru că muşchii abdomenului se întind şi crampele pot dispărea.

6. Relaxează-te şi dă drumul la căldură! Pune o sticlă cu apă caldă pe abdomen în timp ce stai pe canapea sau fă un duş sau o baie caldă pentru a intensifica circulaţia.
a bath to improve circulation. Heat Căldura dilată vasele de sânge şi relaxează corpul.

7. Răsfaţă-te şi fruntea sus! Fă-ţi timp să ieşi cu prietenii sau să urmăreşti un film. Savurează mâncăruri gustoase şi sănătoase. Şi, apropo, ciocolata neagră este utilă pentru a-ţi controla pofta de dulce şi creşte şi nivelul de serotonină dându-ţi o stare de bine!

8. Dormi suficient! Sunt atât de multe motive pentru care somnul este atât de important – menţinerea nivelului hormonilor şi a glicemiei, dar şi pentru a-i oferi corpului tău timpul necesar să se refacă. Trage un pui de somn după-amiază. O sticlă cu apă caldă sau o pernă electrică pentru relaxare te pot ajuta să adormi sau să aţipeşti mai uşor.

Dacă ai crampe menstruale atât de intense încât remediile obişnuite nu funcţionează, contactează medicul.